Azure Platform

Microsoft CSP - Microsoft Azure - CSPHungary
Azure Platform - Biztonságos felhőszolgáltatások - Microsoft CSP

A Microsoft Azure egy komplex felhőszolgáltatási platform, melyben virtuális gépeket, adatbázisokat, saját fejlesztésű alkalmazásokat és számos egyéb, hasznos szolgáltatást lehet futtatni.

A szolgáltatásokhoz szükséges hardver összetevőket a Microsoft biztosítja és üzemelteti, így lényegesen csökken egy-egy új projekt beruházási költsége. A rugalmas előfizetési konstrukcióknak köszönhetően a ténylegesen lekötött erőforrásokra kell csak számolni a fenntartási költséget. Mindezeken túl a felhasználók önkiszolgáló módon képesek a kért erőforrások igénybevételére, a tényleges használattól függően fel-le skálázható, valamint a használat mérésével lehetővé válik, hogy Ön csak azután fizessen, amit valóban kért és felhasznált.

A felhőszolgáltatás szerverei a világon 34 régióban érhetők el, melyek száma folyamatosan bővül. Ennek köszönhetően minden szolgáltatás redundáns és geo-redundáns védelemmel is elérhető. A szolgáltatások bármilyen nyelven vagy eszközön igénybe vehetők.

Milyen szolgáltatásokat érhet el
az Azure Platformot tartalmazó ajánlatainkkal?

Biztonsági mentés

Az adatok mentése és igény szerinti visszaállítása megoldható akár munkaállomásról, notebookról vagy szerverről. A mentési megoldás biztosítja, hogy az Ön egyedi igényei szerinti beállításokkal döntsön a mentendő feladatokról (pl. image, teljes fájlstruktúra, adatbázis, komplett eszköz vagy szerver), illetve azok platformjáról (pl. Linux-os vagy Windows-os környezet).

Az Azure rugalmas megoldásokat nyújt a mentéshez szükséges tárhely méretének meghatározásában és módosításában, valamint a mentés automatizálásában. A szolgáltatás előnye, hogy a 99,95 %-os rendelkezésre állás mellett adatainak tárolását és elérhetőségét a titkosított csatornák teszik még biztonságosabbá. Az automatizálható mentési ciklusok beállításával meghatározhatja, hogy milyen időközönként szinkronizálódjanak az adatai. A mentett adatok bármikor visszaállíthatók a tömörítés miatt alacsony adatforgalommal, ezáltal a költségek még tovább csökkennek.

Azure Rights Management - Felügyeleti eszköz - Microsoft CSP
Microsoft CSP - felhőszolgáltatások - CSPHungary - CTA

Virtuális gépek

A fizikai szerver minden tulajdonságát magában hordozza a fizikai szervert helyettesítő virtuális gép. Hasonlóan a többi Azure szolgáltatáshoz, a virtuális gépek rendelkezésre állása is automatikusan skálázható, és csak a tényleges használat utáni díjat kell fizetni. Beállítható automatikus indítás és leállítás (auto start-up, shut-down funkció), ezáltal a költségek felügyelete még átláthatóbb. A virtuális gépek igény esetén a fizikai erőforrásokon kívül a szoftver licenceket is tartalmazza, a leggyakoribb operációs rendszerek és alkalmazások elérhetők a szolgáltatásban (Windows, Linux, Oracle, Dynamics Navision, SAP, MS SQL, IBM).

Tárhely szolgáltatás

A tárhely szolgáltatás rugalmas, bármikor változtatható, akár korlátlan méretű tárhelyet biztosít. Az elérhető tárterület skálázhatósága miatt akár fájlszerverként, vagy közös dokumentumtárként is használhatja. A titkosított csatornáknak köszönhetően biztonságosan tárolhatók adatai, a tömörítés következtében gyors, költséghatékony elérést biztosít.

Alkalmazások távoli elérése

Platformtól függetlenül bármilyen, akár kritikus üzleti alkalmazások is elérhetők távolról a szolgáltatás segítségével. Az egyes felhasználók hozzáférési jogosultságait különböző szabályrendszerek alapján beállíthatja és módosíthatja. A virtualizációs technológia segítségével gyorsabb és egyszerűbb a telepítés, ezáltal költséghatékonyan és egyszerűen menedzselhető az üzemeltetés és felügyelet távolról is. A szerverközpont erőforrásait veszi igénybe, nem a felhasználó eszközének az erőforrásait használja.

Site Recovery

Addicionális hardver nélkül is magas rendelkezésre állást biztosít, ezáltal nincs eszköz amortizáció. A „tartalék szerver” naprakész állapotú a replikált beállítások, adatok miatt, így a helyi infrastruktúrában bekövetkező káresemény (pl. szerverleállás, áramszolgáltatás kimaradás) esetén sem áll meg vállalkozása működése. A káresemény megszűnésekor a visszaállás gyors és egyszerű.

Biztonságos VPN kapcsolat

A távoli rendszereket (fájlszervereket, adatbázis szervereket) titkosított kapcsolaton keresztül érheti el, ezáltal az adatok le- és feltöltése biztonságos, védett. Az egyes felhasználók jogosultsági szintjei különböző szabályrendszerek alapján beállíthatók és módosíthatók. A hozzáférési szabályrendszer mobil eszközökre is kiterjeszthető.

Adatbázis szolgáltatás, adatbázis szerver

Az adatbázis kapacitása igénye szerint választható és módosítható. Az adatkiszolgálás a vállalkozása ügyviteléhez (pl. szezonális terhelés) igazítható. A helyi adatbázisokkal egyszerűen kommunikál és szinkronizál. A vállalkozás adatbázis szolgáltatási tevékenységét is támogatja, az adatok védelmét a kiemelt és többszintű fizikai és logikai biztonsági funkciók segítik. Elérhető a fejlesztők számára optimalizált SQL szerverváltozat is.