Intune

Microsoft CSP - Microsoft Intune - CSPHungary
Intune - Felhő alapú központi IT felügyelet és védelem - Microsoft CSP

A Windows Intune megkönnyíti a számítógépek védelmét, frissítését, ellenőrzését, konfigurálását, leltározását és hibaelhárítását cége informatikai környezetében.         

A Windows Intune felhőszolgáltatás egy egyszerű webes konzollal könnyíti meg a számítógépek központi felügyeletét és védelmét függetlenül attól, hogy az informatikai stáb vagy a felhasználók a központi irodában, vagy egy fiókirodában vannak, vagy éppen utaznak-e.

Hardver- és szoftverleltár nyilvántartása

A vállalatánál használt hardver- és szoftvereszközök nyilvántartásával hatékonyan kezelheti eszközállományát és licenceit, továbbá biztosíthatja a licencfeltételek betartását.

A számítógépeken telepített Windows Intune-ügynökprogramok információkat küldenek a Windows Intune webes felügyeleti konzolja számára, így annak segítségével hatékonyan nyilvántarthatja a szervezet szoftver- és hardvereszközeit.

Néhány egyszerű lépéssel jelentéseket is készíthet a telepített alkalmazások és a hardvereszközök azonosításához, ami megkönnyíti az előírások betartását, az aktuális igények felmérését, a jövőbeli informatikai kiadások előrejelzését és a felesleges licencekkel járó többletköltségek megtakarítását.

Ezek az adatok más jelentéskészítő eszközökbe, például a Microsoft Office Excel programba is exportálhatók további elemzés céljából, így az információk az Ön számára legcélszerűbb formában jeleníthetők meg.

Microsoft CSP - felhőszolgáltatások - CSPHungary
Microsoft CSP - felhőszolgáltatások - CSPHungary - CTA

Licenckezelés

A Windows Intune a Microsoft-licencszerződések kezelésében is segítséget nyújthat. Ehhez csupán meg kell adnia a vállalatánál használt Microsoft szoftverekhez tartozó mennyiségi licencszerződések adatait, amelyeket a Windows Intune szinkronizál a Microsoft Mennyiségi Licencszolgáltatási Központjával (MVLS) a szerződéseknek megfelelő licencjogosultságok meghatározása érdekében.

Frissítések kezelése

A Windows Intune konzoljáról központilag kezelheti a Microsoft-szoftverek kívánt frissítéseinek és szervizcsomagjainak telepítését az összes számítógépen, így cége informatikai csapata felszabadul a rutinjellegű felügyeleti feladatok terhe alól.

Kártevőkkel szembeni védelem

Hatékonyan védekezhet a legújabb fenyegetésekkel szemben a Microsoft díjnyertes Malware Protection Engine biztonsági moduljára épülő központi védelem, valamint a Microsoft Forefront Endpoint Protection és a Microsoft Security Essentials által is alkalmazott megbízható technológiák segítségével.

Számítógépek proaktív felügyelete

Értesítéseket kaphat a frissítésekről és veszélyforrásokról, így még azelőtt azonosíthatja és megoldhatja a problémákat, mielőtt azok hatással lennének a felhasználókra és vállalatára.

Távsegítség

A távsegítség révén a számítógépekkel kapcsolatos problémák a felhasználók tartózkodási helyétől függetlenül megoldhatók. Felhasználói bármikor egy kattintással tudnak jelezni a rendszergazdák felé, így a lehető legrövidebb és legegyszerűbb módon jutnak segítséghez, valamint az IT-s kollégák munkája is így sokkal hatékonyabb és egyszerűbb lesz.

Biztonsági házirendek felállítása

Az összes számítógépen központilag kezelhetők a frissítések, a tűzfal és a kártevők elleni védelem beállításai, még a vállalati hálózaton kívüli távoli számítógépeken is. Legyen szó bármilyen eszközről, PC, notebook, Tablet, vagy mobiltelefon az Intune segítségével minden készülék felügyeletét egy kézben tarthatja.