Végre minden cégnél elérhetővé vált a Microsoft 365 mesterséges intelligencia szolgáltatása

Megosztom ezt a cikket:

Az üzleti világ folyamatosan fejlődik és a technológiai forradalomnak köszönhetően mindinkább a digitalizáció és az automatizáció felé hajlik. Ebben a dinamikusan változó környezetben a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazások és a nagy nyelvi modellek egyre nagyobb szerepet kezdtek el játszani, mikor is 2022 végén az OpenAI ChatGPT alkalmazása berobbant a köztudatba.

Mára biztosan kijelenthetjük, hogy azok a vállalatok, amelyek alkalmazzák az AI-t és a nagy nyelvi modelleket, olyan eszközökhöz jutnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyabban működjenek és átgondoltabb döntéseket hozzanak – ami végeredményben plusz profitot jelent számukra. Nem csoda ezért, hogy hatalmas érdeklődés mutatkozik a gyártók, fejlesztők részéről is a technológia felé, hisz aki ezen a területen a legeredményesebben tud terjeszkedni és a legjobb megoldást tudja nyújtani a felhasználók számára, arra hatalmas üzleti előnyök várnak.

A kiélezett piaci helyzetben a Microsoft az elsők között ismerte fel ebben a szegmensben rejlő lehetőségeket, melynek legüdébb gyümölcse talán a Microsoft Copilot megszületése lett.

Mi is az a Microsoft Copilot?

A Microsoft Copilot-ra érdemes egyfajta virtuális személyi asszisztensként tekinteni, ami nagyban megkönnyítheti a mindennapjainkat. Lényegében itt is egy csevegés alapon működő szoftverről beszélhetünk, ugyanakkor a gyártó több nagy nyelvi modell (többek közt az OpenAI megoldásának) hatékonyságát ötvözi a Microsoft Graph segítségével az Ön Microsoft applikációiban meglévő adataival.

A mindenki számára ingyenes Microsoft Copilot-ot szinte bármilyen okoseszközről vagy böngészőből elérhetjük és segítségével:

 • valós időben cseveghetünk a mesterséges intelligenciával, amely megtalálhatja a megfelelő információkat, létrehozhat számunkra tartalmakat,
 • dokumentumokat és weblapokat összegeztethetünk,
 • a Tervezőben (korábbi nevén Bing Képkészítőben) napi 15 kiemeléssel hozhatunk létre képeket,
 • beépülő modulokhoz és Copilot GPT-khez férhetünk hozzá.

Már maga ezek a funkciók is elképesztőek, de amivel a Microsoft igazán nagyot álmodott – és sikeresen meg is valósított – az az, hogy a Copilot-ot elkezdte beépíteni a Windows 11 operációs rendszer alapvető alkalmazásaiba.

Copilot már az Office alkalmazásokban is

Amivel a gyártó még tovább emelte a tétet, hogy – ugyan külön előfizetési díjért cserébe – de a Microsoft Word, Powerpoint, Outlook és Onenote-hoz is elérhetjük a Copilot előnyeit. Ezzel az integrációval pedig egy egészen új élményben lehet része a felhasználóknak, hisz rögtön a munkafolyamat során, natívan férhetünk hozzá a modern technológia előnyeihez, nem kell külön böngészőablakba bevinni az adatokat.

Az otthoni felhasználók amennyiben rendelkeznek Microsoft 365 Personal vagy Microsoft 365 Family verzióval igényelhetnek előfizetésükhöz Microsoft Copilot Pro szolgáltatást, mellyel

 • a gyorsabb válaszok és a gyorsabb tartalomlétrehozás érdekében a csúcsidőszakokban is priorizált hozzáférést kaphatnak,
 • a DALL-E 3 használatával felgyorsíthatják az AI-képek létrehozását, és napi 100 kiemelést kaphatnak a Tervezőben,
 • egy paranccsal hozhatják létre egy Word dokumentum összefoglalóját,
 • Excel adattáblákat elemezhetnek, előrejelzéseket kérhetnek,
 • akár egy teljes PowerPoint bemutatót készíthetnek egyetlen rövid szöveges iránymutatás (parancs) alapján,
 • ajánlásokat kaphatnak az Outlookba érkező levelekre adott válaszírás során vagy épp összegezhetik egy levél tartalmát,
 • és sok más további funkcióhoz férhetnek hozzá a fenti alkalmazásokban, sokszor csak a kreativitásunk szab határt mire lehet képes a digitális asszisztensünk.

Jó tudni, hogy ha Microsoft Entra ID azonosítónkkal jelentkezünk be, Copilot Pro előfizetés mellett, akkor ingyenes kereskedelmi adatvédelmi beállításokhoz férhetünk hozzá – ami azt jelenti, hogy a csevegési adatok nem kerülnek mentésre, a Microsoft sem fér hozzá ezekhez, és az adatainkat nem használják fel a nyelvi modellek további betanításához, finomításához.

KKV-s igényekre is van végre alternatíva: Copilot for Microsoft 365

A Microsoft Copilot vállalati szintű szolgáltatása korábban csak a nagyvállalati ügyfelek számára volt elérhető, azonban a hatalmas érdeklődés miatt végre elindult a Copilot for Microsoft 365 is, mely megfizethető megoldást nyújt a kis- és középvállalkozások számára is.

A kereskedelmi ügyfelek már előfizethetnek a Copilot for Microsoft 365-re a felhőmegoldás-szolgáltató partnereken (CSP-ken) keresztül, így már a HRP-nél is elérhetővé vált a kis- és középvállalati szolgáltatás. Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel kattintson ide és vegye fel velünk a kapcsolatot.

Fontos tudni, hogy a Microsoft 365-höz készült Copilot-ra való előfizetéshez a kisvállalati ügyfeleknek Microsoft 365 Vállalati standard vagy prémium verzióval, a nagyvállalati ügyfeleknek pedig licenccel kell rendelkezniük a Microsoft 365 E3 vagy E5 vagy az Office 365 E3 vagy E5 csomaggal.

Az előfizetéses rendszerben elérhető szolgáltatás mindent tartalmaz, amit az otthoni felhasználásra ajánlott Copilot Pro, de további extra funkciókkal látták el:

1. Már a Teams-ben is elérhető az AI

A Teams-beli Copilot-tal a videókonferenciák következő generációja köszönthet be. Segítségével az értekezletek hatékonyabbak lehetnek, a feleslegesen elhúzódó meetingek lerövidülhetnek, a lényeges megvitatandó pontokat rendszereztethetjük és a kulcsfontosságú teendőket összegeztethetjük. A Microsoft Graph támogatása révén az Microsoft ökoszisztémában tárolt összes információhoz (pl. felhasználói adatok, e-mailek, csevegések, teendők, szervezeti adatok) hozzáférhetünk, így naprakészebb, pontosabb válaszokat adhat számunkra a Copilot.

2. Nagyvállalati szintű biztonság, adatvédelem és megfelelőség

A Copilot for Microsoft 365 megalkotása során az adatvédelem és – biztonság kulcsfontosságú volt, a gyártó nagyon komolyan veszi ezt a témakört. A Microsoft által üzemeltetett rendszerek tervezésénél és működtetésénél szigorú biztonsági intézkedések és protokollok alkalmazásával gondoskodnak az ügyfelek adatainak védelméről.

Az előfizetők kiemelt adatvédelemben részesülnek, és a korábban már a Microsoft 365-ben beállított biztonsági, megfelelőségi és adatvédelmi házirendeket érvényesíthetik. Természetesen – ahogy a Copilot Pro-ban sem – a Microsoft nem látja a bevitt adatokat és nem is használja fel azokat nyelvi modell további tanítására. További adatvédelemmel kapcsolatos információkért kattintson ide.

3. Microsoft Copilot Studio

Már a fentiek is elképesztő ár/érték arányt képviselnek, de a Microsoft Copilot Studio a hab a tortán.
Saját vállalati adatainkra és elképzeléseinkre támaszkodva részletesen cégre szabhatjuk a Microsoft Copilot asszisztensünk működését. Munkafolyamatokat automatizálhatunk, forgatókönyveket hozhatunk létre, konfigurálhatjuk a párbeszédpanelek mögött lévő logikákat és adatbázist, illetve több ezer beépülő modullal csatlakoztathatunk további alkalmazásokat a rendszerünkhöz.

Összegzés

A gyártó generatív AI alapú eszköze segíthet növelni vállalatok működési hatékonyságát, használatával rövidebb idő alatt érhetünk el jobb eredményeket. Valós időben, egyszerűen követhetjük nyomon a megbeszéléseket és támogathatjuk az értékesítőket abban, hogy időt takarítsanak meg, értékes kapcsolatokat alakíthassanak ki, és személyre szabott ügyfélélményt biztosítsanak. A Microsoft ígérete szerint a Copilot újabb és újabb frissítéseket fog kapni, vagyis még több alkalmazás és szolgáltatás esetében nyújthat segítséget az AI-alapú asszisztens.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a Copilot for Microsoft 365 vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink minden megkeresésre a lehető leghamarabb válaszolnak.

További cikkeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapjon naprakész információkat a felhő világából